Afbeelding
Foto:

Jubileumjaar De Leemkuulers

25 juni 2018 bestaat Egerländerkapel De Leemkuulers, uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2015. Dit jaar was voor ons een mooi jaar. We hebben veel leuke optredens gehad (in totaal twaalf keer). Ook onze eigen evenementen (IKFB, kermisconcert en jaarconcert) waren weer een succes. Dit jaar hebben we bij het kermisconcert koffie, thee en fris met gebak geserveerd. Dit vond gretig aftrek bij de bezoekers en bij de bewoners. We hebben dit concert verlengd met een uur.

Eind december hebben we vier kerstmarkten opgeluisterd. Als eersten waren we in Putten, waar we in de stromende regen hebben gespeeld. Gelukkig hebben we een eigen party tent zodat we droog bleven, maar door de regen viel de publieke belangstelling tegen. Als tweede de kerstmarkt op De Geitenkamp in Arnhem. Weer in onze tent die door de organisatie feestelijk versierd werd met lichtslangen. Het was kleinschalig, maar oergezellig. Als derde gingen we naar Duiven, waar we in het gildegebouw onze klanken hebben laten horen. Als laatste in deze reeks een optreden in dierenpark in Amersfoort. Op de heenweg veel sneeuw gehad, maar we zijn allen heelhuids aangekomen. Dit optreden was zeer succesvol; we hebben in 2016 en 2017 daar zelfs twee middag/avonden gespeeld.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur. Kosten vijf euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur; gepland einde 22.30 uur kosten 7,50 euro. Tevens is er een mini-kerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis is www.stophersentumoren.nl, Vlinderfonds).