Fred Stevens knalt de boules weg (foto: JBC Lingewaard)
Fred Stevens knalt de boules weg (foto: JBC Lingewaard) Foto: JBC Lingewaard

Zet hem op Fred…

HUISSEN – Zet hem op Fred… en kets de boule weg die vlakbij het butje ligt. Fred Stevens is daar aardig bedreven in. Hij speelt ook al jarenlang bij jeu de boulesclub Lingewaard. Als beginneling probeer je eerst zo goed mogelijk bij te leggen, dat wil zeggen je boule zo dicht mogelijk bij het kleine houten balletje (de but) te gooien. Prachtig als dat lukt.

Maar de gevorderde bouler kan pas echt scoren door een zeer goed geplaatste boule weg te schieten door er volop te knallen; dat heet tireren. En dat geeft dan meteen een geluksgevoel. Kortom, volop speelplezier en een gezellig tijdverdrijf.
“Jeu de boulesclub Lingewaard biedt u de hele zomer de kans om ook eens een balletje te komen rollen. Want elke dinsdagmiddag bieden wij aan iedereen uit Lingewaard en omstreken de gelegenheid om gratis en voor niets uit te proberen of de jeu de boules-sport u ligt. U mag dan vier keer meespelen. Wilt u daarna verder spelen dan vragen wij u om lid te worden van onze club.”

"Kom eens langs! Wij zijn gevestigd aan het Kampstuk 23 in Huissen. Wij hebben eventueel een setje boules voor u te leen en helpen u natuurlijk het kunstje onder de knie te krijgen. Vooraf aanmelden is niet nodig, als u op dinsdagmiddag ruim vóór half twee aanwezig bent, kunt u meedoen. Komt dat tijdstip u niet gelegen? Wij spelen ook op maandag, woensdag en vrijdag vanaf 19.00 uur. Ook dan bent u welkom onder dezelfde voorwaarden. En heel genoeglijk is het boulen op zondag vanaf 11.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met G. Startman: 06 20691224. Of kijk op www.jbcl.nl."