Automobilisten hebben soms de indruk, wie het eerste komt wie het eerst maalt. (foto Sjaak Veldkamp)
Automobilisten hebben soms de indruk, wie het eerste komt wie het eerst maalt. (foto Sjaak Veldkamp) Foto:

Wegversmalling zorgt voor onduidelijke situatie

HUISSEN – De wegversmallingen op de Polseweg in Huissen zorgen voor ongelukken. Volgens het SP-raadslid Cobie Wagener komt dat mede door het ontbreken van duidelijke voorrangsregels. Zij vraagt het college schriftelijk om maatregelen te nemen.

De entree van Huissen vanaf Angeren was riant. In mei 2016 werd de Polseweg opgeknapt en fietsers kregen meer ruimte. Om de snelheid van het snelverkeer te temperen werden toen twee wegversmallingen aangelegd. Verkeersborden ontbreken om met voorrangsregels het tegenovergestelde verkeer te reguleren. Automobilisten hebben soms de indruk, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Soms gaat dat gepaard met een extra trap op het gaspedaal.

Wagener vraagt het college of het bij de gemeente bekend is hoeveel aanrijdingen er op de Polseweg hebben plaatsgevonden. Zelf weet ze van twee gevallen met blikschade. Door de onduidelijke situatie over het al dan niet voorrang hebben bij de wegversmalling, heeft de verzekering de schade niet vergoed, zo laat ze het college weten.

Raadslid Cobie Wagener vraagt om de verkeersborden alsnog te plaatsen om de voorrangsregels duidelijk te maken. In Lingewaard zijn overigens meer wegversmallingen bekend zonder begeleiding van voorrangsregels.