Afbeelding
Foto:

Expositie schippersvereniging Sterreschans

DOORNENBURG - Schippersvereniging Sterreschans organiseerde met de Historische Kring Doornenburg een mooie tentoonstelling in het ontmoetingscentrum van Doornenburg.

Doel van de tentoonstelling was om het Doornenburgse schippersverleden van vroeger en heden, aan het water en aan boord van een binnenvaartschip te laten zien. Buiten stonden als blikvangers, drie echte scheepsmotoren te draaien van een lid. Visueel kwam je binnen via de Pannerdense kop. Aan bakboord afvarend de Waal met het voetveer van Banning, zalm-paling schokkervissers en de Vahali werf. Stuurboord afvarend het Pannerdenskanaal met Rosward, Burgeu, Sterreschans en de Peppelgraaf.

De HKO had meer dan 150 prachtige foto's opgehangen, de schippersvereniging had verschillende scheepsmodellen ter leen gekregen van vereniging De Binnenvaart uit Dordrecht en kleinere modellen uit een privé collectie van een Sterreschans lid. Verschillende schippers gaven uitleg aan de bezoekers over het schippersleven aan boord met als voorbeelden, de vele materialen, vlaggen, gebruiksvoorwerpen die er tentoongesteld lagen. Op verschillende schermen werden oude filmen en foto's afgespeeld en geprojecteerd. De organisatoren kunnen terug kijken op een geslaagde tentoonstelling.