Marijke  loopt mee. U ook? (foto: Hanny Harrewijn)
Marijke loopt mee. U ook? (foto: Hanny Harrewijn) Foto: hanny harrewijn

Uit de startblokken voor Exodustocht

HUISSEN - Wanneer begint de inschrijving? Hoe groot zijn de afstanden? Mag ik met rollator lopen? Is het een oefening voor de vierdaagse? Even een paar vragen waar we antwoord op geven: Voor de achtste keer vindt de Exodustocht plaats op de laatste zaterdag in juni. Dat is dus 30 juni.

Het is een evenement waarbij de evacutie herdacht wordt; niet vanuit de ellende, maar vanuit de ervaring dat men terugkeerde naar huis in 1945.De sfeer is dus luchtig en plezierig. Er is doedelzakmuziek langs de trajecten en er zijn optredens in gezellig Huissen. Iedereen moest destijds vluchten dus is het uitgangspunt dat een breed publiek moet kunnen meewandelen. Er zijn afstanden van 5, 10 en 17 kilometer maar ook van 25, 42 en zelfs 50 kilometer.

Daarom kunt u in de startblokken; ook als dé training voor de vierdaagse. Inschrijven kan ter plekke in De Buitenpoort in Huissen; digitaal inschrijven kan zonder problemen. Het is iets goedkoper en u kunt meteen van start. Als beloning ontvangt u een uniek medaille en na de volgpins na 5 jaar de Marigoldmedaille.

Over twee jaar is er een aanleiding nog verder uit te pakken,want dan staat de regio in het teken van 75 jaar vrijheid. Het Rode Kruis is onze Goede Doelen partner en u helpt door deelname ook deze nuttige organisatie. Door de verscheidenheid aan afstanden hebben lopers ruimte en kunnen ze letterlijk goed uit de voeten. Op de trajecten ziet men WO II gerelateerde markeringen en kan men genieten van de natuur. De dijk speelt een aparte rol want die is landschappelijk mooi maar meteen ook markering van de vlucht destijds. Een ieder is welkom. meer info staat op www.exodustocht.nl.