Afbeelding

Oude trekkers en stationaire motoren op de braderie tijdens Kersenfeest in Gendt

GENDT - Ook dit jaar zijn er weer trekkers, stationaire motoren en werktuigen te zien op de de braderie in Gendt. De organisatie is weer in volle gang. Voetbalclub De Bataven, die dit jaar het Kersenfeest organiseert, is met jong en oud druk bezig om er een groots feest van te maken.

"Ook proberen wij de Gendtse Trekker en Motoren Hobbyisten weer zoveel mogelijk historisch materiaal op de braderie te krijgen, zodat we de vele bezoekers kunnen laten zien wat er vroeger is geweest. We weten dat het allemaal wat minder wordt. Wat bovenaan er afgaat. komt onderaan er niet of nauwelijks meer bij. Ik probeer er mee te zeggen dat oudere hobbyisten die ons ontvallen zijn, moeilijk opgevolgd worden door een jongere hobbyist. Ook andere verenigingen kampen met dit euvel. Gelukkig zijn er dan dit soort braderieën en evenementen die de jongeren even wakker schudden om toch lid te worden van een club of vereniging. Zo wordt het stokje van een oudere lid of deelnemer toch doorgegeven aan een jongere lid en blijft de bal rollen.

Hoe de bal gaat rollen bij de Bataven tijdens het Kersenfeest weet ik niet. Kom het zelf zien in Gendt en geniet van de vele onderdelen, shows en demonstraties die De Bataven u te bieden heeft. Geniet ook van onze oude spullen, de braderie met de vele deelnemers keurig georganiseerd door De Bataven en de Gendtse winkeliers, waar de kersen in alle soorten volop te krijgen zijn. Want daar gaat het om, de kers! Als je mee wil doen met een oude trekker, motor of werktuig, bel even 06 53549737. Wij staan zondag 24 juni bij de rotonde richting Dijkstraat", aldus Ben Hubers.

Afbeelding