Seniorenvissen

Lingewaard

LINGEWAARD - Op zaterdag 7 juli wordt weer gestreden om de koning en koningin, grootste en kleinste vis. Schroom niet en geeft u snel op om aan deze middag mee te doen.

Aanmelden kan nog steeds voor 3 juli bij Jan Derksen, Kennedystraat, 06/12630215 of bij Wim Kersten, Langestraat 47/a 026 3255453 of 06/81857516. "Ook al heeft u geen hengel geen probleem; er zij hengels en er zijn mensen die uw graag wil helpen die middag." De kosten zijn vier euro.

Co Vermeulen pakt eerste van Soissons

LINGEWAARD - Zaterdag 2 juni stond er de eerste midfond vlucht op het programma.

De duiven werden om 13.15 uur gelost op een afstand van 331 kilometer. De snelheid van de eerste duiven lag rond de 88 kilometer per uur. Een duif van Co Vermeulen arriveerde om 17.00 uur op het hok. 2e. H. Hegeman. 3e. E v. Aalten 4e. Comb. Kiezenberg. 5e. C. Neijenhuis. 6e .P. Eeuwes. 7e. Th. Peters. 8e A Borgers. 9e. T. Sas. 10e H. Cornelissen. 11e W. Buijs. 12e. L. Joosten. 13.e J. v. Kalkeren.

Excursie naar Idylles in Park Lingezegen

BETUWE - Kunstcafé Overbetuwe verzorgt vrijdagavond 22 juni een excursie naar de Berg Idylle en de Water Idylle in Park Lingezegen. Ontwerper Herman Verkerk van Event Architectuur vertelt bij beide Idylles over de vormgeving in relatie tot het landschap.

De Berg Idylle en de Water Idylle zijn gemaakt door EventArchitectuur. Bij de Idylles wordt een ecologische stapsteen (verbinding tussen verschillende natuurgebieden) gecombineerd met een rustplaats voor bezoekers. Voor de Berg Idylle ontwierp EventArchitectuur een langzaam oplopend terrassenlandschap, omringd door een gevarieerd bos. Vanuit de heuvel zijn diverse doorzichten naar het landschap gemaakt. De Water Idylle doet denken aan een ondergelopen weiland. Trottoirbanden liggen als bielzen verzonken in de klei en leiden je rond het wateroppervlak.

Na afloop van de excursie kan men napraten met Herman Verkerk en met elkaar bij De KiK in Elst (achter de Hema). De start is bij de Berg Idylle (tussen de A325, Sillestraat en De Broekakkers, nabij Shell station langs de A325). Het verzamelen met auto of fiets is om 19.45 uur. Start 20.00 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Inschrijven kan via kunstcafeoverbetuwe@gmail.com.

Posters gezocht

GENDT - Gezocht: posters, vlaggen, stickers, et etera. van het Gannita circuit Gendt

"Heeft u iets liggen twijfel niet en bel of stuur een berichtje naar 06 20619669."

40+ Event:

tennistoernooi

ELST - Tennisvrienden worden uitgenodigd om mee te doen aan het leukste 40+ tennistoernooi van het jaar.

Je kunt je inschrijven in de verschillende categorieën; de inschrijving stopt al op 24 juni. Het event is van 9 - 14 juli bij ETV De Helster in Elst Gelderland.