Afbeelding
Foto:

Egerländerkapel De Leemkuulers

25 juni 2018 bestaat Egerländerkapel ∂e Leemkuulers uit Bemmel 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2016. Dit jaar was weer een mooi jaar voor ons. We hebben een aantal leuke optredens gehad. Ook onze eigen evenementen (IKFB, jaarconcert) waren zeer succesvol. Dit jaar hebben we geen kermisconcert verzorgd, omdat de datum midden in de zomervakantie viel, we alle leden nodig hebben bij het IKFB en daardoor veel muzikanten hierna pas op dan op vakantie gaan.

Het Intenationaal Kapellen Festival Bemmel vergt veel inzet van de leden dit jaar voor de derde keer en met een eigen verzorgde en geregelde braderie van 35 kramen. 's Morgens zijn veel leden en vrijwilligers actief met de voorbereiding van deze dag. Podia versieren, bierbanken en biertafels plaatsen, geluid verzorgen en installeren en andere bezigheden. Gedurende deze dag horeca Bloem helpen met de drankverkoop, 2 dames die de beroemde broodjes braadworst gaar stomen en verkopen. Gastvrouwen, die de deelnemende orkesten ontvangen en begeleiden. Kortom een drukke dag. Het was weer een gezellige en druk bezochte dag waar we met z'n allen met trots op terug kunnen kijken.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Kosten vijf euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur kosten 7,50 euro. Tevens is er een mini-kerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis is www.stophersentumoren.nl, Vlinderfonds).