Speciale activiteit voor mensen met geheugenproblemen

HUISSEN - Op maandag 6 augustus start in het Dominicanenklooster in Huissen een activiteit voor mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen. Een groep van maximaal acht mensen komt wekelijks een middag bij elkaar om allerhande activiteiten te doen.

Dit kan variƫren van een klusje, het doen van een spelletje, samen iets bakken tot een het maken van een wandeling. De middag begint altijd met gezamenlijk een kopje koffie/ thee. Wat mensen nog wel kunnen en wat ze leuk vinden om te doen staat centraal tijdens deze middagen. Het erbij horen, je nuttig voelen en samen praktisch bezig zijn, zijn alle van positieve invloed op het gevoels- en emotieleven van mensen met geheugenproblemen.
Voor mantelzorgers geeft deze activiteit de mogelijkheid om een middagje voor zichzelf te hebben. De middag wordt georganiseerd door SWL in samenwerking met het Dominicanenklooster. Vrijwilligers begeleiden deze middag.

"Zorgt u voor iemand met (beginnende) dementie en heeft u interesse dan kunt u contact opnemen met contact opnemen met SWL mantelzorgconsulent, Monique Ritzen, 088- 2552555 of via e-mail: m.ritzen@swlingewaard.nl."