Inloopmiddag en –avond

Gendtse Waard

GENDT - K3Delta en Rodruza houden op dinsdag 26 juni een inloopmiddag- en avond over het natuurontwikkelingsplan voor het westelijk deel van de Gendtse Waard. Belangstellenden zijn van harte welkom om tussen 15.00 en 20.00 uur op een voor hen geschikt moment binnen te komen lopen in steenfabriek De Zandberg, Polder 8 in Gendt. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

De Gendtse Waard heeft een oppervlakte van ruim 360 hectare. Gezien deze grote omvang en de aanwezige natuurwaarden, heeft de uiterwaard potentie en ruimte voor verdere natuurontwikkeling en waterberging in het westelijk deel van de polder. Samen met Staatsbosbeheer, steenfabriek De Zandberg als eigenaren van de gronden is er een plan gemaakt voor een integrale herinrichting van het westelijk deel van de Gendtse Waard, aansluitend op het recent gerealiseerde plan 'Groeten uit de Gendtse Waard'. De wens is om meer ruimte te bieden aan de dynamische riviernatuur en de toegankelijkheid van de uiterwaard te verbeteren. De tijdelijke winning van klei en zand uit het gebied is de drager van deze gebiedsontwikkeling.

Tijdens de vorige inloopbijeenkomst in oktober 2017 is gevraagd om mee te denken. Daarnaast zijn er de afgelopen tijd onderzoeken uitgevoerd. Op basis van alle verkregen input en de uitkomsten van de onderzoeken is het inrichtingsplan op een aantal punten bijgesteld. K3Delta en Rodruza informeren u op 26 juni graag over het gewijzigde inrichtingsplan.


Zijn er op voorhand al vragen? Dan kunt u contact opnemen met Luuk Donderwinkel van K3 via 024 348 88 33 of via l.donderwinkel@k3.nl.