(Foto: Henk Wieland)
(Foto: Henk Wieland)

BEMMEL - Zondag 8 juli wordt vanaf 12.00 uur in het centrum van Bemmel op vijf podia het vijfde Smartlappenfestival 'Bemmel Zingt' gehouden.

Om van het festival een leuke familiedag te maken heeft de organisatie ter gelegenheid van het eerste lustrum enige elementen toegevoegd aan Bemmel Zingt. Liefst twintig koren met circa achthonderd deelnemers brengen een uitgebreid repertoire van bekende liederen ten gehore. Stichting SLK-Lingewaard organiseert dit evenement samen met de Ondernemers Vereniging Bemmel (OVB). Deze zondag zijn vrijwel alle winkels in het centrum open en wordt door de winkeliers een koopjesmarkt gehouden met mooie aanbiedingen. Ook is er dit jaar weer een rommelmarkt op een deel van het parcours. Nieuw is ook het Kinderplein met diverse Multiplay springkussens en als extra attractie een poffertjeskraam.

Bij alle podia zijn terrassen ingericht, zodat het publiek onder het genot van een drankje kan genieten van de verschillende optredens. Ook is er een divers aanbod van snacks en lekkere hapjes verzorgd door de plaatselijke horeca, aangevuld met enige foodtrucks.

Het evenement wordt rond 18.15 uur afgesloten met een grote samenzang van alle koren op de Markt. De winkels sluiten om 17.00 uur. Dan eindigt ook de rommelmarkt.