Beter omgaan met pubers

ARNHEM - In de puberteit verandert veel, zowel voor pubers als voor hun ouders. Dat kan voor ouders en kinderen lastig zijn. GGD Gelderland-Midden houdt jaarlijks twee cursussen voor ouders van puberende kinderen. De eerst volgende cursus begint maandagavond 10 september en bestaat uit vijf bijeenkomsten.


De cursus besteedt, naast de door de deelnemers aangedragen punten, aandacht aan de volgende onderwerpen: veranderingen in de puberteit; positieve aandacht en manieren van opvoeden; ruzie voorkomen: luisteren naar een puber; ruzie oplossen: praten met een puber; grenzen stellen en straffen; (omgaan met) sociale media en internet'

De cursus is bestemd voor ouders van (ongeveer) 12- tot en met (ongeveer) 16-jarigen, die vragen hebben over of problemen hebben bij de opvoeding van hun puber(s). De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten op maandagavonden: 10, 17, 24 september, 1 en 8 oktober. De bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 - 21.30 uur aan de Schelmseweg 93-A in Arnhem, in het scholingsgebouw aan de achterkant van het Openlucht Museum.

Inschrijven kan tot 1 week voor aanvang van de cursus, echter is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Als de cursus vol zit, wordt contact met u opgenomen en kunt u op de wachtlijst voor de volgende cursus worden geplaatst. Aanmelden kan via secretariaatjgz@vggm.nl onder vermelding van ‘aanmelding voor pubercursus’. Vergeet niet uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en leeftijd van uw kind(eren) te vermelden. Deelname aan de cursus is kosteloos.