Afbeelding
Foto:

Egerländerkapel De Leemkuulers

25 juni 2018 bestaat Egerländerkapel De Leemkuulers uit Bemmel 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2018 jubileumjaar. We zijn dit jaar begonnen met een nieuwjaarsreceptie. Tijdens deze bijeenkomst hebben we vier personen, te weten Geert van Deelen, Ger Gerritsen, Ed Masselink en Jo Willems, in het zonnetje gezet. Zij waren 25 jaar geleden medeverantwoordelijk dat wij een zelfstandige kapel werden. Mannen van het eerste uur dus. In maart hebben we een brunchconcert gegeven in zalencentrum De Kolk. Ontvangst met koffie en cake, drie kwartier Egerländermuziek, daarna een uitgebreide brunch en afsluitend weer drie kwartier muziek. De belangstelling was overweldigend. Bijna 300 personen hebben deelgenomen aan deze happening.

Verder dit jaar staan de volgende activiteiten op het programma: Internationaal Kapellen Festival Bemmel op 15 juli (volgende week dus) met als deelnemers Het Zwitserse korps en drie bekende Egeländerkapellen. Natuurlijk spelen wij ook op dit festival. Op 29 september ons jubileumconcert, In oktober een uitwisseling met het korps uit Reelsen (Duitsland) en als afsluiting van ons jubileumjaar een eindejaarsconcert, samen met zangkoor Meander op 15 december in de Theaterkerk in Bemmel. Tijdens deze avond zullen een paar goede doelen een minikerstmarkt houden.

In grote trekken is, in deze serie, dit de geschiedenis van de Leemkuulers geweest. Lang niet alles is gememoreerd, maar wel de belangrijkste feiten en gebeurtenissen. Het belangrijkste van de Leemkuulers is steeds geweest het samen muziek maken en de vriendschap en verstandhouding onderling. Wij zijn een (h)echte vriendenclub. Met zo'n club kan het niet anders dan dat we, minstens de komende 25 jaar, weer veel van ons zullen laten horen.

Dit is de laatste aflevering van deze serie. Ik wil alle medewerkers van Het Gemeentenieuws, met name Monique en Ilona, bedanken voor hun geweldige en enthousiaste hulp bij het plaatsen van deze serie.

Ton Scholten

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Kosten 5 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur kosten 7,50 euro. Tevens is er een minikerstmarkt verzorgt door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis is www.stophersentumoren.nl, Vlinderfonds).