Op de pauzeplaats (foto: Johan Kuster)
Op de pauzeplaats (foto: Johan Kuster)

Midzomertocht

Angerse Oldtimer Club

ANGEREN - Op zondag 8 juli verzorgt de Angerse Oldtimer Club de Midzomertocht. De rituitzetters hebben er weer iets moois van gemaakt.

De deelnemers schrijven zich 's morgens in bij clubhuis De Letste Stuyver aan de Molenstraat 6 in Angeren vanaf 9.30 uur. Gerben en Danielle hebben de koffie klaar. Rond 10.30 uur starten de deelnemers. "Bent u in het bezit van een oldtimerbromfiets, Solex , motor, auto of trekker, meldt u aan om deel te nemen. Dit kan via Johan Kuster telefoon 06 13189274 of mail info@angerseoldtimerclub.nl.

U kunt zich aanmelden tot vrijdag 6 juli. Zo weet de organisatie hoeveel deelnemers er komen. Ook toeschouwers zijn welkom. Rond 15.30 uur zijn de deelnmers weer bij De Letste Stuyver voor een warme hap en een lekker drankje.

Van graankorrel naar ons dagelijks brood

HUISSEN - Zaterdag 7 juli om 14.00 uur is er bij Mea Vota in Huissen een presentatie over ons dagelijks brood. De heer Wannet (voorheen bakker in Huissen) vertelt alles op een inspirerende wijze, hoe ons dagelijks brood wordt gemaakt.

Van wit volkoren tot desem brood, en hoe wordt het brood uit het verleden en in heden gebakken. Welke granen en ingrediƫnten worden er gebruikt om een brood te maken? Hoe is ons feestbrood ontstaan? Alle broden hebben een uniek verhaal; denk maar eens aan pasen, de haantjes, het kerstbrood (stol) of bij een geboorte. Wat was de oude werkwijze van brood kneden en bakken vroeger,en in de huidige tijd ?

Het antwoord op al deze vragen is te zien en te horen bij Mea Vota, Tuinbouw Museum Boskoops Glorie 33 in Huissen.