Afbeelding
Foto:

Cirque Du Hulhuizen

GENDT – In de eerste week van de zomervakantie nemen ruim 220 kinderen deel aan de Speelweek. De speelweek start maandagmiddag met het opzetten van de tenten op het terrein van sport- en speeltuinvereniging Hulhuizen. De kinderen maken kennis met elkaar door middel van spelletjes en knutselactiviteiten.

Op dinsdag gaan alle kinderen van het terrein af. De oudere kinderen gaan op de fiets naar Doornenburg. Na les in schieten van schietvereniging Kort Oisterwijk en kruisboogschieten van Schutterij Doornenburg, volgt er nog een sportief programma op camping de Waay. Voor de jonge kinderen is er een speurtocht uitgezet waarbij ze letters kunnen verdienen met diverse circusspelletjes.
Woensdag staat in het teken van knutselen voor jong en oud. In de namiddag verzorgt Circus Magico een circus voorstelling en gaan enkele kinderen naar het St. Jozef om de geleerde acts aan de ouderen te laten zien.
In de avond zijn alle kinderen weer welkom voor het avondprogramma. Harmonie Sint-Caecilia verzorgt enkele muziekworkshops en ook de Badmintonclub is weer van de partij. Als het donker is staat de oudere kinderen een spannende spooktocht te wachten. Die nacht blijven de kinderen in hun eigen tent slapen. Het zal waarschijnlijk een kort nachtje worden… want donderdag moet iedereen weer vroeg uit de tent voor een heerlijk ontbijt van Albert Heijn Gendt. Die dag staan op het terrein allerlei waterspellen klaar. Circus Tadaa verzorgt vrijdag diverse workshops voor de kinderen en worden circusacts ingestudeerd. Vanaf 18.00 uur zijn ouders, opa’s en oma’s welkom voor een spetterende circusvoorstelling van de kinderen. De avond wordt feestelijk afgesloten met muziek, een hapje en een drankje.