Haringparty Huissen weer een groot succes

HUISSEN - Afgelopen woensdag 20 juni was de Haringparty voor het tweede jaar in café Borrelzz in Huissen.

"Mijn naam is Maaike Jansen en ik ben voorzitter van stichting Care for Calinan. Als student verpleegkunde liep ik in 1993 stage op de Filipijnen. Deze tijd heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Als docent op het ROC in Nijmegen bereid ik jaarlijks veel studenten voor op een stage op de Filipijnen. Op dit moment lopen 1tien van mijn studenten van sport en bewegen stage op basisscholen op het eiland Palawan in het dorp El Nido. Zij ondersteunen de docenten, in de veelal arme wijken, met het geven van sport en spel lessen.

Vanuit de stichting Care for Calinan bieden wij financiële ondersteuning aan, aan zorginstellingen en scholen. Dit jaar stond tijdens de haringparty 2018 de St Francisschool centraal. Afgelopen mei was ik daar aanwezig en heb Mam Serge, hoofd van de school, gevraagd wat haar wens was voor de school en haar studenten. Zij gaf aan in contact te willen komen met andere scholen en andere studenten over de hele wereld. WIFI in de school en een computerlokaal zou geweldig zijn. Daar zijn Café Borrelzz en Stichting Care for Calinan voor gegaan!

Ondernemers uit Huissen hebben geheel belangeloos producten en diensten geleverd voor de veiling. Het assortiment was enorm groot en de bieders uit Huissen en omgeving waren enorm gul. We hebben samen een geweldige avond gehad met een prachtige opbrengst die al tot 6000 euro is opgelopen!

Stichting Care for Calinan wil iedereen enorm bedanken! Salamat!."