Afbeelding
Foto:

Opbrengst succesvolle boekenmarkt

voor Ronald McDonaldhuis

BEMMEL – Op zondag 1 juli vond in de Theaterkerk de tweede Bemmelse boekenmarkt plaats. Met 17 standhouders en zo'n 320 bezoekers zijn de organiserende vriendinnen Hetty en Monique zeer tevreden.

Na het succes van de eerste boekenmarkt vorig jaar, was het niet moeilijk om voor een tweede editie te gaan. Er waren dit keer wat minder standhouders. Daarom werd gekozen om de boekenmarkt te houden in de foyer van de Bemmelse Theaterkerk te houden, in plaats van het theater. Ondanks de zomerse temperaturen, bezochten toch ruim driehonderd mensen de markt.


Om 12.00 uur zou de deur van de Theaterkerk open gaan, en ook deze keer stonden er zo'n 20 minuten daarvoor al mensen te popelen om te kunnen snuffelen tussen het gevarieerde aanbod van boeken. Er kwamen mensen die gewoon een gezellig vakantieboek zochten. En er waren ook echte verzamelaars, die series wilden completeren. Er heerste een gezellig, relaxed sfeertje. De reacties waren bijna allemaal positief: 'Leuk idee, volgend jaar wil ik ook wel mijn boeken verkopen'.

Omdat de tweede Bemmelse Boekenmarkt geen winstoogmerk heeft, wordt het bedrag dat resteert na aftrek van de gemaakte kosten overgemaakt aan het Ronald McDonaldhuis Arnhem. Het gaat om honderdvijftig euro. Daarnaast heeft een deelnemend duo aan de Boekenmarkt twintig procent van de opbrengst overgemaakt aan het Ronald McDonaldhuis Arnhem. Wat begon als een geintje heeft geleid tot een fantastische tweede Bemmelse Boekenmarkt. Noteert u alvast de datum voor de Bemmelse Boekenmarkt van 2019? 30 juni 2019.