(Foto: Majanka Fotografie)
(Foto: Majanka Fotografie) Foto:

Internationaal Euregio Rijn Waal Studenten muziekfestival

DOORNENBURG - Vier concerten in het kader van het Internationaal Euregio Rijn Waal Studenten muziekfestival. En een feestelijke inwijding van de concertvleugel in de Ridderzaal van Kasteel Doornenburg.

De internationale muziekzomer 'Campus Cleve 'vindt voor de 11de keer plaats. Dit evenement omvat naast master classes voor veelbelovende jonge pianisten ook een pianofestival waarin de deelnemers zich aan het publiek voorstellen. In de grensregio hebben zij diverse podia ter beschikking. Voor het eerst is hiervoor ook Kasteel Doornenburg uitverkoren! De concerten vinden plaats in de monumentale Ridderzaal van het Kasteel. De burgemeester van Lingewaard mevr. Schuurmans zal op 25 juli het festival in Doornenburg officieel openen en daarbij de vleugel van kasteel Doornenburg onthullen.

Woensdag 25 juli, Clara Strobel (België) met werken van F.Mendelssohn, Fr. Chopin, J.Brahms en M. Ravel.

Donderdag 26 juli, Peiting Xue (Nederland) met werken van J.S.Bach, L. van Beethoven, CL. Schumann, M.Ravel.

Vrijdag 3 augustus, Daniël Vissers (Nederland) met werken van J.S.Bach, L. van Beethoven, V.Novák, R. Schumann.

Zaterdag 4 augustus, Vinsenso Julius Pratama Husin (Indonesië) met werken van L. van Beethoven, J.Brams, Fr. Liszt en C.Debussy.

Vleugel voor kasteel Doornenburg: tijdens het concert op 25 juli wordt de geheel gerenoveerde Bechstein feestelijk ingewijd.

Inloop met koffie / thee 19.30 uur, aanvang concert 20.00 uur, de entree is gratis maar aan het einde is er een collecte om bij te dragen in de onkosten van de musici zelf. Reserveren kan via: cultuur@kasteeldoornenburg.nl of 06 10395449.