Alle geslaagden met instructeur (foto: Herbert Bosch)
Alle geslaagden met instructeur (foto: Herbert Bosch)

Geslaagd!

LINGEWAARD - Ehbo-vereniging Bemmel - Haalderen heeft de geslaagde cursisten die met goed gevolg de ehbo-cursus met reanimatie hebben gevolgd, gefeliciteerd met het behalen van hun ehbo-diploma.


Ook werden de heer Van den Bosch (instructeur), fysiotherapiepraktijk De Loods (accommodatie), Sandra Charlouis en Marion Stielstra-Wigman (vrijwilligers) bedankt voor hun inzet.
Meer informatie over de vereniging en cursussen staat op www.ehbo-bemmel.nl.

Informatieavond over energie voor de huurders van Waardwonen

LINGEWAARD - De bewonersraad Lingewaard zet zich in voor de belangen van de huurders van Waardwonen. Sinds de aanpassen van de woningwet in 2015 heeft onze organisatie echt iets te vertellen gekregen. Zo zitten we aan tafel met de directie van Waardwonen en de wethouder om de belangen van de huurders te bespreken.

Voor 2015 moesten de belangenorganisaties bijna letterlijk de barricades op om het recht van de huurders te bevechten. Nu is alles anders. De Bewonersraad overlegt en bepaalt nu samen met de gemeente en Waardwonen welke stappen er moeten worden gezet om de huurders in Lingewaard te bedienen. Graag houden we onze huurders goed op de hoogte, dit is geen gemakkelijke opgave. Niet iedereen leest de krant, of bekijkt de informatie op facebook. Toch blijven wij proberen het contact met de huurders te allen tijde te verbeteren. Op onze nieuwe facebookpagina (Huurdersbelang Lingewaard) plaatsen we regelmatig enquêtes om informatie in te winnen bij de huurders. Deze informatie kunnen we gebruiken om betere afspraken te maken met de gemeente en Waardwonen (prestatie afspraken).

Na de zomer organiseren wij voor alle huurders twee informatieavonden met als hoofdonderwerp: Energie. Tijdens deze avonden worden de huurders door diverse gasten via interactieve presentaties op de hoogte gesteld wat onder andere de energie-transitie voor ons als huurders gaat betekenen. Ook worden de aanwezigen geïnformeerd hoe men kan besparen op de energierekening. De voorlopig hiervoor geplande avonden zijn: in Bemmel op donderdag 13 september in Het Wapen van Bemmel en in Huissen op donderdag 27 september in De Valom.