Afbeelding
Foto:

Kinderdorp Haalderen

wordt groot spektakel

HAALDEREN - Nog een paar weken en dan slaat het spektakel van de zomervakantie zijn tenten weer op aan de Notenboomstraat in Haalderen.

Want van vrijdag 3 - 10 augustus wordt weer het kinderdorp Haalderen georganiseerd. Elk kind van 4 - 15 jaar mag weer meedoen. Samen met vele andere kinderen uit Lingewaard wordt er gebouwd aan een prachtig, gezellig en leerzaam kinderdorp. In de acht dagen worden de kinderen vermaakt met allerlei activiteiten zoals survivaltochten, buikschuiven, sport en creativiteit. Eigenlijk te veel om op te noemen in deze 46e editie.

Op vrijdag gaat het dorp open en mag er vanaf 10.00 gebouwd worden aan de hutjes. Ouders en andere begeleiders mogen hierbij helpen. In de middag volgt er een groepsprogramma in één van de drie groepen. Het kinderdorp is namelijk verdeelt in verschillende groepen op basis van leeftijd. De jongste groep voor de 4-, 5- en 6-jarigen, de middengroep voor de 7-, 8- en 9-jarigen en de oudste groep van de kinderen vanaf 10 jaar. Het kinderdorp in Haalderen kent geen voorinschrijving. Kinderen kunnen zich vanaf vrijdag 3 augustus 10.00 uur inschrijven aan het evenement aan de Notenboomstraat. Het inschrijfgeld bedraagt 12,50 euro voor de gehele week.

Op de zaterdag is er, naast het groepsprogramma in de ochtend, een gezellige feestmiddag voor de kinderen. De invulling van deze middag blijft een verrassing, maar het belooft een groot spektakel te worden. Op zondag 5 augustus wordt het dorp officieel geopend om 14.00 door de kinderen van de middengroep. Na de opening is er een gezellige fancyfair, waarbij allen uitnodigd zijn en waar men mag spelen om de prijzen en kan genieten van een hapje en een drankje! Voor het kinderdorp is dit een belangrijke dag omdat het kinderdorp grotendeels georganiseerd wordt van de inkomsten van deze dag.

Op dinsdag 7 augustus presenteren alle kinderen zich tijdens KIVAC got Talent! Tijdens deze avond treden kinderen op met een playback of een andere leuke act. Natuurlijk ontbreekt de rommelmarkt niet. Zich alvast opgeven voor zowel de KIVAC got Talent! als voor de rommelmarkt kan via info@kinderdorphaalderen.nl.

Op vrijdag 10 augustus start de dag met een groepsprogramma, waarna er om 12.00 gestart mag worden met het slopen van de hutjes. In de avond is de laatste tocht van de wandeldriedaagse. Rond de klok van 20.00 verwachten we alle groepen op het Mariaplein voor een grootse intocht.

Het gehele programma van het kinderdorp staat op www.kinderdorphaalderen.nl. Hierop staan ook handige tips en informatie.