Stilstaand nummer in Rastede (foto: cw)
Stilstaand nummer in Rastede (foto: cw)

VMTKV zoekt muzikanten,

die uitdaging zoeken

REGIO - Het is al lang geen geheim meer dat muziekverenigingen in de regio, problemen hebben met hun bezetting. In verschillende dorpen staat men op het punt om het bijltje er bij neer te gooien, iets wat op verschillende plaatsen al is geschied.

Echte muzikanten dreigen hun hobby te verliezen. Maar voor de echte muziekliefhebber is er een uitdaging, iets waar men vroeger ooit van gedroomd heeft. Muziek maken in een militairorkest. Die kans biedt het Vrijwillig Muziek en Tambourkorps van de Verbindingsdienst. Dit korps, dat de kazerne in Harskamp als thuisbasis heeft, bestaat uit militairen, oud-militairen en burgers, die allen dezelfde passie hebben: muziek maken.

De groep heeft de woensdagavond als vaste oefenavond onder leiding van dirigent Roger Ritzen en instructeur Peter Semmeling. Het korps is actief op verschillende fronten. Zo geeft men jaarlijks verschillende concerten, zoals onlangs tijdens de Vierdaagsefeesten in Cuijk. Is de 5-meiherdenking in Wageningen vaste prik en werkte men onlangs nog mee aan een theaterproductie in Ede. Ook staat men regelmatig strak in de houding bij militaire ceremonies.

Ondanks het feit dat sfeer en saamhorigheid hoog in het vaandel staan, is men bijzonder trots op de gouden medaille die men begin juli scoorde bij de Rasteder Musiktagen in het Duitse Rastede. Nieuwkomers zijn op alle plaatsen in het orkest welkom, al heeft men in de eerste plaats behoefte aan hoorns en trombones. Een kijkje komen nemen en sfeer proeven is ook mogelijk, maar dan wel eerst contact opnemen via vmtkv@outlook.com, want er staat wel een wacht bij de poort.