Leo Scholten bij coulissen en zijn inspiratiebron (foto: Martien van Hemmen)
Leo Scholten bij coulissen en zijn inspiratiebron (foto: Martien van Hemmen)

Oud Huissen wordt vernieuwd

HUISSEN - In de afgelopen periode is menigeen opgevallen dat het kunstwerk 'Oud Huissen' aan de blinde muur in de Vierakkerstraat was afgezet met rood witte linten. Reden was de staat waarin deze markante muurschildering zich bevond....

Naarstig werd gezocht naar een mogelijkheid het tij te keren. Onder coördinatie van de Vrienden Van Huissen werden professionals die dit kunstwerk een warm hart toedragen benaderd. Op de foto kan men zien dat er coulissen zijn aangebracht en er een steiger staat. Onder toeziend oog van diverse zwanen waaronder die van de Vrienden wordt gewerkt aan restauratie.

Beroepsrestaurateur Leo Scholten laat zich - met specialisten Jan van Krieken en René Halbe - hierbij leiden door het concept waarmee hij in Amsterdam ervaring op deed.Het team is compleet met de hulp van Henk Evers Stucadoorbedrijf. Na reparatie van de scheuren en andere ongemakken worden de verbleekte kleuren van de wandschildering weer verlevendigd.

Leo heeft zich mede laten inspireren door zijn werk aan de stijlkamers aan de Herengracht in Amsterdam. Mede daarom krijgt de omlijsting van het kunstwerk een kleur waarmee Pierre Cuypers werkte in het Rijksmuseum. Door samenwerking kan dus het hoge niveau van deze publiekstrekker in het centrum van Huissen worden bewaard. Al op verrassend korte termijn zal iedereen van het kunstwerk 'Oud Huissen' in een nieuw jasje zelf kennis van kunnen nemen.