SA op de
SA op de "Grossherzogin Elisabeth" 2015 (foto: archief 'Schip Ahoy')

Schip Ahoy op de Sail in Harlingen

ANGEREN/HARLINGEN - Begin augustus is Harlingen voor even een wereldstad, wanneer daar de Tall Ship Races 2018 -een mondiaal evenement- finisht en de vloot afmeert in de Harlingse havens. Ruim 80 grote en kleinere zeilschepen varen op vrijdag 3 augustus de haven binnen en vormen 4 dagen lang het decor van dit pittoreske stadje.

Zeemanskoor 'Schip Ahoy' is te gast op dit grote zomerfeest en mag met zijn zangkunsten de Sail Harlingen luister bij zetten. Door de organisatie van het Shantykoren Festival, één van de vele evenementen en attracties van de Sail, zijn het koor liefst vier optredens in het vooruitzicht gesteld!

Aangezien er drie jaar geleden (weliswaar in een andere setting; zie foto) ook al eens een bezoek werd gebracht aan deze Friese stad, is het voor de meeste koorleden een weerzien met Harlingen. Het succesvolle optreden van toen krijgt nu een vervolg tijdens de Sail en de zangers en de zangers en muzikanten van het koor zullen alles uit de kast halen om er weer een geweldige happening van te maken. Alle ingrediënten zijn immers aanwezig: het aanstekelijk enthousiasme, de grote uitstraling en het zeer gevarieerde repertoire, dat altijd uitnodigt tot meezingen. Ieder optreden is telkens weer een feest en dat gaat ongetwijfeld in Harlingen net zo worden.

Het eerste optreden van Schip Ahoy is op vrijdag 3 augustus. Om 18.30 uur wordt er gezongen in hartje stad op de Voorstraat, bij het beeld van Anton Wachter. De andere drie optredens zijn op zondag 5 augustus: om 12.30 uur aan de Zuiderhaven, om 14.45 uur op de Grote Bredeplaats en tot slot om 17.30 uur aan de Zuiderhaven.