Amnesty Lingewaard op Huissense Dag

HUISSEN - Net als de afgelopen drie jaar zal Amnesty Lingewaard weer actie voeren op de Huissense Dag.

"We verzamelen dan handtekeningen voor Wang Quanzhang, een Chinese advocaat. Hij werd in 2015 werd opgepakt bij een klopjacht op mensenrechtenadvocaten en activisten. Hij wacht nog steeds iop zijn rechtszaak en mag geen bezoek ontvangen van familie of van zijn verdediger. Het is niet duidelijk hoe hij het maakt. Daarnaast voeren we actie voor de Egyptische Ola al-Qaradawi en haar man. Op vakantie in Egypte werden ze opgepakt omdat ze de staatsveiligheid in gevaar zouden brengen. Maar ze zitten naar alle waarschijnlijkheid vast omdat Ola al-Qaradawi de dochter is van een invloedrijke islamitische geestelijke, die door Egypte als terrorist wordt gezien.

Het gaat slecht met hun gezondheid. Ola al-Qaradawi zit al ruim een jaar opgesloten in een kleine donkere cel zonder contact met de buitenwereld. Ze ging eind vorige maand uit protest in hongerstaking. Amnesty roept de Egyptische autoriteiten op het echtpaar onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

Steun deze acties op de Huissense dag. Vind je het ook belangrijk om je samen met andere enthousiaste mensen je in te zetten voor mensenrechten, neem dan contact op met Paul Wouters, 026 3257986." Meer informatie staat op lingewaard.amnesty.nl.