Goudhartje Netty Gebbing. (foto: Thom Kikkert)
Goudhartje Netty Gebbing. (foto: Thom Kikkert) Thom Kikkert

Tijdens Nationale Open Monumentendag

Kasteel vrij toegankelijk

DOORNENBURG - Kasteel Doornenburg zet ook dit jaar zijn deuren weer wijd open en biedt de bezoekers van de Culturele dag op zondag 9 september gratis toegang tot het kasteel. De Stichting tot Behoud van den Doornenburg sluit hiermee aan bij de jaarlijkse Nationale Open Monumentendag.

Zaterdagavond om 20.00 uur geeft Dick van Altena zijn jaarlijkse concert op het kasteel. De Singer- songwriter zat vorig jaar veertig jaar in het vak en werd verrast door de Overbetuwse burgemeester Toon van Asseldonk ,die hem een lintje kwam brengen. Dick ontving de ridderorde voor zijn verdienste als countryzanger, songwriter en voorvechter van het gebruik van Betuws dialect. Reserveren via cultuur@kasteeldoornenburg.nl.

Zondag van 11.00 tot 17.00 uur: Culturele dag /open monumenten dag. De theatervertelling Prinses Goudhartje wordt door Netty Gebbing twee keer gespeeld in de grote kelder van het kasteel. Circus Factory gaat een Open instuif circusworkshop presenteren. Ambachten worden de hele dag gedemonstreerd door de smid, de mandenvlechter en de worst- en palingroker. Tamara van Bon laat haar pastel- en grafiettekeningen zien. Hanneke Laura, Ierse folkzangeres & songwriter begeleid door multi-instrumentalist Luuk Lenders (whisle en accordeon) geeft In de ridderzaal of in de tent op de voorburcht van het kasteel om 13.00 en om 15.00 uur een concert. Het koor De Burchtsanghers uit Doornenburg komt de dag afsluiten met een optreden.

Tijdens dit weekend wappert er een aantal vlaggen van Europese landen op de binnenplaats van het kasteel uit de verzameling van Jan van Swaay.