Afbeelding
Foto:

Jochem van Gelder

presenteert Swim to Fight Cancer

NIJMEGEN - Zondag 9 september komt Jochem van Gelder naar Nijmegen om Swim to Fight Cancer te presenteren en de ruim 200 zwemmers naar de eindstreep te helpen. De organisatie is blij met zijn bijdrage, tenslotte kan Jochem, als bekende televisiepresentator, als geen ander het enthousiasme overbrengen op de zwemmers en natuurlijk ook op de bezoekers. Het wordt een prachtig evenement met een lach en een traan.

Jochem reageert "We hebben allemaal de wereldprestatie van Maarten van der Weijden op ons netvlies. Nu is er op 9 september datzelfde te doen in de Spiegelwaal in Nijmegen. Ik ben heel graag van de partij en ga de zwemmers aanmoedigen. Zwem mee, en verzamel zoveel mogelijk geld voor dit prachtige doel."

De SWIM vindt plaats tussen 12.00 en 18.00 uur, waarbij het startschot om 13.00 uur wordt gegeven door burgemeester Bruls. In verschillende waves gaan de zwemmers de Spiegelwaal in om 1500 meter te zwemmen. Voor de jeugd is er een route van 500 meter. Het programma wordt verder opgeluisterd door muziek van dj's, dweilorkesten en optredens van Lisanne Spaander en Ron Link.

Bezoekers wordt geadviseerd met het openbaar vervoer en de fiets te komen, er is een fietsstalling aanwezig. Voor omwonenden blijft het eiland zonder problemen met de auto bereikbaar.

Swim to Fight Cancer is een zwemevenement waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer, die stichting die u wellicht ook kent via ambassadeur Maarten van der Weijden. Dit jaar doen 10 steden in Nederland mee aan dit evenement. Voor Nijmegen wordt dit de eerste editie. De Stichting Fight Cancer heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen ten behoeve van onderzoek naar betere behandelmethoden van kanker. Dergelijk onderzoek wordt onder andere uitgevoerd door Mark Rijpkema van het UMC Radboud.

Meer informatie
Meer informatie over het evenement staat op www.nijmegen.swimtofightcancer.nl.