Er wordt nog hard gewerkt aan de inrichting. Hier alvast een indruk. (foto: Sjaak Veldkamp)
Er wordt nog hard gewerkt aan de inrichting. Hier alvast een indruk. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: sjaak veldkamp

Lifestyle & Wol straks ook voor particulieren

GENDT - Lifestyle & Wol is verhuisd. Vanwege de gestage groei kan het Gendtse bedrijf zich vestigen in een ruimer pand aan de Henri Dunantstraat 16. Zaterdag 15 september is de opening.

In het bedrijfsverzamelgebouw aan de Biezenkamp heeft Lifestyle & Wol in vier jaar tijd de basis gelegd van het succes. Dries Koppejan keek al langer uit naar een ruimer jasje, zegt hij. "Maar dan moest het wel een mooie zichtlocatie hebben." Want naast de groothandel gaat het bedrijf zich ook meer richten op verkoop aan particulieren. Het grote gemis was een representatieve showroom.

Lifestyle & Wol is exclusief importeur van gerenommeerde leveranciers als Fuza Wool uit Denemarken, Fellhof uit Oostenrijk, Cape Mohair uit Kaapstad en Giardino Segreto uit Milaan. Verder zijn producten van merinowol, denkend aan vesten, dekbedden, lamsvacht gevoerde producten en onder andere medicinale kousen de basis. Allemaal kwaliteitsproducten, zegt Angelique. Zij loopt al geruime tijd met het idee om Lifestyle & Wol ook open te stellen voor particulieren. "Wij hebben zulke mooie spullen. Ik wil het ze zo graag laten zien en natuurlijk laten voelen. Het dragen van een trui of vest van écht merinowol is een feest op zich."

De groei gaat door, zegt Dries Koppenjan. Hij heeft contacten van Texel tot Milaan. "En die wil ik graag benutten." Op dit moment is hij in vergevorderd stadium om het exclusieve importeurschap te verwerven van merinowollen ondergoed.

Verder biedt het ruimere pand meer mogelijkheden voor de verkoop van lifestyle producten. Als voorbeeld noemt hij brocante, landelijke en stoere kasten.

Lifestyle & Wol, Henri Dunantstraat 16. 06 20238965 / 0481 355827. Website: www.lifestyleenwol.nl.