Wandelaars van Pheidippides. (foto: Cor Frensen)
Wandelaars van Pheidippides. (foto: Cor Frensen)

Wandelen bij Pheidippides

HUISSEN - Als het weer dinsdag is en ik nog even denk 'zal ik wel of niet', besluit ik toch maar om mijn jas aan te trekken, de wandelschoenen aan te doen en het huis te verlaten. Het is tenslotte best lekker weer en het is zo goed voor mijn conditie.

Inmiddels loop ik al zo’n 6 jaar mee, op de dinsdagavonden met een groep gezellige wandelaars. Er staat vanavond een interval training op het programma. Bij zo’n training worden de tempo’s afwisselend snel, nog sneller of juist heel langzaam lopen. Ieder doet wat hij volgens zijn gevoel kan. Natuurlijk, wat voor de een snel is, is voor de ander nog sneller. Maar daar is de trainer voor die ons, ondanks de verschillen die er zijn, bij elkaar houdt. Het is soms hard werken en inspannend, maar allemaal voor het goede doel; onszelf fit en gezond houden. Daar doen we het voor en na afloop ben ik altijd weer blij, heb mijn hoofd leeg gelopen en ben ik voldaan met de prestatie die ik geleverd heb. Nou, het was ook weer erg gezellig, een gesprekje met deze en gene. Als je elkaar wekelijks ziet, geeft dat ook een betrokkenheid, een gevoel van samen zijn en samen doen.

Zo is er op zaterdag 6 oktober weer de Hoge Veluweloop. We doen met een groepje hieraan mee en lopen dan de 10 km. Lunchpakketje mee en heerlijk door de natuur onze 10 km lopen. Zin om met ons mee te gaan? Meer informatie? Zie www.pheidippides.nl.