Afbeelding

‘God sloft met mij mee door het leven’...

HUISSEN - Veel dingen sloffen met je mee. Veel leden van kerken zijn slapend lid. En als je daar gelukkig mee bent moet je dat vooral zo houden. Maar wat, als je dat wil veranderen. Ben je dan hypocriet? De vraag stellen is hem beantwoorden. Ook in onze kerkelijke gemeenschap komen alle smaken en kleuren voor. Met alle varianten die je in het echte leven tegenkomt. Mensen van af en toe, mensen van vaak of altijd.

In de kerkelijke gemeenschap wordt het leven gevierd. Je wordt je bewust hoe waardevol het leven is. Je te richten op waar het voor jou om gaat. Het geloof leert je om de weg van je eigen leven te ontdekken. En van daaruit je weg in de maatschappij te vinden.

Bovenal leer je dat het leven veranderlijk is. Zoals alle groei en leven verandering meebrengt. Dat zie je ieder jaar weer in de natuur met de wisseling van de seizoenen. Maar ook thuis in de spiegel; je ziet er zelf ook echt anders uit dan enkele jaren geleden. En dat is natuurlijk prachtig. Want elke levensfase kent zijn eigen rijkdom. Maar hoe gaan we om met al deze veranderingen die je overkomen.

Volgens mij gaat het erom steeds weer met nieuwe ogen te zien. Daarbij kan een uur van bezinning, inspiratie en ontmoeting best veel helpen. Een uur waarop je op een andere manier naar de werkelijkheid van alle dag kijkt. En dat gebeurt iedere zondagochtend om 10 uur in onze kerk. Voel je welkom dit mee te beleven (Ad Huson).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 23 september 10.00 uur, voorganger Ds. Akke-Clara Thimm. Vrijdagmiddag tussen 14 en 16 uur bent u van harte welkom voor koffie, thee, een praatje. Vrij entree.