Winst op laatste vlucht voor Van Aalten

LINGEWAARD - Op zaterdag 8 september werd de laatste jongeduivenvlucht vervlogen vanaf Troyes over een afstand van 425 kilometer. De duiven werden om 08.30 uur gelost.

Om 13.18 uur draaide E. v. Aalten zijn eerste duif. 2e C. Vermeulen, 3e P.J.H. v. Ooijen. Tevens werd die dag de laatste natour vlucht vervlogen over een afstand van 300 kilometer vanaf Laon. Nadat de duiven om 09.45 uur gelost werden arriveerde de eerste duif om 12.49 uur bij E. v. Aalten op het hok. 2e T. Sas, 3e C. Vermeulen, 4e C. Neijenhuis, 5e Comb. Kiezenberg, 6e L. Joosten, 7e A. Borgers, 8e J. v. Kalkeren, 9e P. Eeuwes.

Magna Voce zingt in Huissen-Stad

HUISSEN - Het gregoriaans koor Magna Voce zingt zondag 23 september om 10.00 uur in de r.k.-kerk van Huissen-Stad. Voorganger is pastor Victor Bulthuis.

Het is de 25e zondag door het jaar, waarop Magna Voce de gregoriaanse gezangen van deze zondag zingt, zoals het Introitus Salus populi ego sum dicit Dominus, en het alleluia Confitemini Domino.

Ook zal het koor tijdens de communio het Tu mandasti zingen en aansluitend Ave Maria van Perosi. Het is voor het koor voor 't eerst dat zij in de voormalige parochie De Levensbron de Huissense-Stad aan doet met zijn gregoriaanse gezangen, eerder was het koor al wel te gast in Haalderen.

Magna Voce nodigt een ieder uit om samen met hen eucharistie te vieren. De muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Harry van Kempen uit Oosterhout aan het orgel en Harry van Kempen uit Elst en Harry Wassenberg uit Heteren verzorgen wederom een muzikaal intermezzo. Het geheel staat onder leiding van Rita Branderhorst .