Naambordje van de wijk De Laar-West, in Arnhem-Zuid
Naambordje van de wijk De Laar-West, in Arnhem-Zuid Foto:

Ingezonden brief

Kneuterige 'kunst'

Echt wow, die bewerkte boomstammen bij de entrees van de Zilverkamp. Juicht Gerrie Aldershof, gewaardeerd chroniqueur van onze wijk, in Hèt Gemeentenieuws. Met de complimenten voor de 'denktank' van de werkgroep Kunst in de Wijk.

Ook ik was verrast toen ik opeens boomstammen zag liggen naast het Nielant. Werd er aandacht gevraagd voor de padvinderij? Een grap na een vrijgezellenfeest? Dichterbij gekomen zag ik tot mijn schrik de naam van de wijk erin gebrand. Het was dus iets officieels!

Lang geleden was de Zilverkamp een wijk waar landelijk naar gekeken werd. Een wijk met allure. Dat is verleden tijd. Nu worden initiatieven ondernomen om het imago weer wat op te poetsen. Maar als nota bene een kunstzinnige denktank daar zulke (excuses aan de padvinderij!) kneuterige knutsels voor aandraagt, vrees ik voor volgende vondsten.

Goed twee maanden na plaatsing overigens zijn de letters op de stammen al bijna niet meer te lezen. Ik hoop dat automobilisten, bij een kruising die al zoveel attentie vraagt, geen moeite gaan doen om te lezen wat er staat. Dat garandeert ongelukken!

Om te zien hoe het wel kan, had de denktank eens naar de nieuwere wijken in Arnhem-Zuid moeten rollen om te zien hoe die worden aangekondigd. Waarschijnlijk ook niet naar ieders smaak maar in elk geval duidelijk, opmerkelijk en kunstzinnig verantwoord. Allure zoals de Zilverkamp ook best kan gebruiken.

Jan Durant