(foto: Frank Lambertz
(foto: Frank Lambertz

Goed Spul in Gendt geopend

GENDT - De ruilwinkel in speelgoed en klein huisraad, Goed Spul, is 5 september officieel geopend op de nieuwe locatie. In het voormalig Etospand (naast AH) van Hans Geveling Vastgoed bv. kunnen de vrijwilligers de komende tijd hun ruilwinkel/ontmoetingsplaats voortzetten.

En met succes want sinds de opening is het er geweldig druk. Vol trots laten de vrijwilligsters hun winkel zien aan wethouders Theo Janssen en Helga Witjes die speciaal naar de opening zijn gekomen. Eén van de vrijwilligsters Sara, net geslaagd voor haar inburgeringscursus, houdt samen met vrijwillig coördinator Tine Wallenburg een toespraak. Dat Goed Spul goed is voor het leren van de Nederlandse taal is goed te horen! De ruilwinkel is een initiatief van ParticipatiePunt Gent waarin vrijwilligers samen met statushouders werken. Er wordt behalve geruild ook veel gekletst en vandaag ook vooral lekker van alle Nederlandse en uitheemse hapjes gegeten.

De ruilwinkel is open op: dinsdag 10.00-14.00uur, woensdag 14.00-17.00 uur, donderdag 10.00-14.00 uur. Er worden alleen schone en niet kapotte spullen ingenomen en geruild. Goed Spul wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Gemeente Lingewaard, Oranje Fonds en Stichting Welzijn Lingewaard.