Afbeelding
Foto:

Nieuw huis in Bemmel

voor basketbalsters!

BEMMEL - Het seizoen 2018-2019 gaat weer van start. Het team van Lekdetec.nl/Batouwe loopt zich warm. Dit jaar bleef het niet bij een sportieve voorbereiding. Er moest voor vier speelsters nieuwe huisvesting gevonden worden, de woning in Haalderen kon wegens verkoop niet langer gehuurd worden. En dan is het mooi om te zien dat sponsoren je uit de brand kunnen helpen, zei bestuurslid Wim Biesters.

Een woning aan de Van Ambestraat kwam beschikbaar. Maar daar moest wel heel erg veel aan gebeuren om die bewoonbaar te krijgen. Theo Bouwman is een ervaren organisator en regelneef. Hij bedacht niet alleen een plan van aanpak, maar wist van veel sponsoren spullen en apparatuur te krijgen. Met de inzet van veel vrijwilligers werd een onbewoonbare woning omgetoverd tot prima huisvesting voor (hopelijk) de komende jaren.

Het begon allemaal op een zaterdag in juli. De enorme wildernis rond de woning werd verwijderd. Het was ongelooflijk: de klimop groeide niet alleen over het huis heen, het kwam ook naar binnen. In samenwerking met Arie en Arjan Moed (die verantwoordelijk waren voor het kap- en zware snoeiwerk in de tuin) lukte het allemaal. Een ondoordringbaar oerwoud leek het wel. Heel wat vrachtwagenladingen kwamen er vanaf. De achterburen kregen weer zon op het balkon! Arie heeft daarna nog diverse andere werkzaamheden uitgevoerd.

Het gebuffel van onder anderen Wim van der Linden, Caspar Scholten, Harry en Carolien Bremer, Theo Bouwman en Leentje Salakory leverde weer een uitzicht op. Een huis met een tuin waarin straks een feestje gehouden kan worden! Het gekleurde strooisel van de Bemap geeft het geheel een totaal ander aanzien!

Daarna ging Theo aan de slag met de inrichting van het huis. Gas, water en elektra werden hersteld. Handige bliksems zoals René van Zadelhoff, Anouk Biesters, Herm Timmermans en Egbert Broere gingen ook aan de slag. Er werd geschilderd, gerepareerd. Toilet en badkamer opnieuw betegeld en tenslotte het hele huis grondig schoongemaakt. De vier speelsters Anne, Cornelia, Richelle en Yfke trokken er vanaf zaterdag 26 augustus in. Batouwe bouwt een huis met een toepasselijke naam: 'Bemmely Hills'. Een prestatie om trots op te zijn.

Ook de buren waren behulpzaam, met koffie, ladders en reservedakpannen! Het bestuur is alle vrijwilligers en sponsoren die aan dit resultaat hebben bijgedragen, enorm dankbaar. Zonder hun inzet was het niet mogelijk geweest. Het gaat om de volgende sponsoren: Lekdetec.nl, B.O.D., Heijting Milieuservice, de Vos glazenwasserij, Bemap, SMB Willems schoonmaakbedrijf, Makelaardij Goed geregeld, Hermans Tweewielers en Harry Mattijssen Verf en wonen.

Afbeelding