Automobilisten op deze doorgaande weg moeten voorrang geven aan afslaande fietsers. Dat kán verwarring geven. (foto: Sjaak Veldkamp)
Automobilisten op deze doorgaande weg moeten voorrang geven aan afslaande fietsers. Dat kán verwarring geven. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto:

GroenLinks vangt bot

bij oplossing onveilige kruising

BEMMEL - Fietsers op de kruising RijnWaalpad - Ressensestraat hebben voorrang. Door een ongelukkige verkeersconstructie is een veilige oversteek niet gegarandeerd. GroenLinks Lingewaard pleit daarom voor een tunnel. Het college ziet de noodzaak er niet van in. Verbluffend, reageert fractievoorzitter Lianne Duiven met verbazing.

De kruising Ressenstraat is een onderdeel van de aanleg Dorpensingel-Oost. Deze nieuwe weg tussen Bemmel en Nijmegen moet de overlast verminderen voor bewoners in Lent. Het project wordt gezamenlijk met de provincie opgepakt door de gemeente Lingewaard, Nijmegen, Overbetuwe en Arnhem. Het snelfietspad doorkruist de Dorpensingel in Nijmegen, de Breedlersestraat in Elst en de Ressensestraat in Ressen. De aanpassingen worden in samenhang met de gemeenten uitgewerkt.

Lingewaard is wegbeheerder van de Ressenstraat. Op verzoek van de Vereniging Dorpsbelang Ressen is er overleg geweest. Hierbij kon ook platform Bemmel-West aanschuiven. Er zijn 'wat ideeën' uitgewisseld, zegt het college.

Het college lijkt de betrokken partners te volgen. "Vooralsnog ziet geen van de vakinhoudelijke adviseurs van zowel provincie als beide gemeenten de noodzaak van een ongelijkvloerse kruising." Er kunnen ook gelijkvloers veilige oplossingen worden ontworpen. Bovendien is voor een tunnel geen geld gereserveerd, zo merkt het college fijntjes op.
Duiven vindt dat onzin. Als de wil er is, kan er best geld gevonden geworden. GroenLinks laat het er niet bij zitten. Voor vervolgacties is er contact met enkele lokale afdelingen van de Fietsersbond.