Nederland, Huissen, 10-08-2018Emma van Nistelrooij werkt bij GPI electrotechniek in Huissen
Nederland, Huissen, 10-08-2018Emma van Nistelrooij werkt bij GPI electrotechniek in Huissen Foto: Hans Hordijk fotografie - Barendrecht The Netherlands

Een vrouw in de techniek?

Dat is (bijna) heel normaal!

BETUWE - Techniek is voor mannen. Dat is het beeld dat jarenlang aan de techniek kleefde. Emma van Nistelrooij (23) laat zien dat vrouwen een technisch beroep prima aankunnen.

Toen Emma na haar middelbare school een vervolgopleiding moest kiezen, raadden docenten haar af om een technische opleiding te volgen omdat het fysiek te zwaar en te ingewikkeld zou zijn. Na een mbo-opleiding Zorg besloot ze toch haar droom achterna te gaan: de opleiding Elektrotechniek. Via een BBL-traject kwam ze terecht bij GPI-Elektrotechniek in Huissen, waar ze panelen en elektriciteitskasten maakt. Roy Steeg, technisch directeur bij GPI, ziet Emma als een welkome versterking in het bedrijf.

Emma: "Elektrotechniek is vooral precisiewerk dat zowel door mannen als vrouwen gedaan kan worden. Natuurlijk vraag ik weleens hulp als ik iets zwaars moet tillen, maar dat belet me niet in mijn werk."

Steeg heeft nog een goed advies voor meisjes en vrouwen die graag in de techniek willen werken. "Als je een beetje affiniteit met techniek hebt: bel gewoon een bedrijf op of kom langs! Hier staat de deur altijd open." Emma tot slot: "Het is ontzettend leuk en afwisselend werk. Er is heel veel vraag naar mensen in de techniek."

In het kader van het project 'Meer vrouwen in technische functies' organiseren OTIB, UNETO-VNI, IW Achterhoek Rivierenland en regionale werkgeverssteunpunten op 1 oktober een bijeenkomst om vrouwen te interesseren voor een technische opleiding of baan. Aanmelden of verkrijgen van meer info kan bij het Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit via 0800-6061 of steunpuntam@otib.nl.