(foto: Jasper Ras Fotografie)
(foto: Jasper Ras Fotografie) Jasper Ras Fotografie

Eerste Stichting Fight cancer groot succes

NIJMEGEN - Zondag 9 september zwommen meer dan 250 mensen samen in de Spiegelwaal naar een indrukwekkend bedrag van ruim 130 duizend euro. De opbrengst is voor onderzoek naar kanker via de Stichting Fight cancer.

De eerste editie van het zwemevenement aan de Spiegelwaal werd geopend door Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Hij gaf het startsein waarna de eerste zwemmers het water in mochten. De presentatie van de dag lag in de handen van Jochem van Gelder (presentator) en Wilco van Schaik (algemeen directeur NEC). Het zwemevenement met tevens muziek, een hapje en een drankje, een speelhoek met springkussen voor de kinderen, zorgde voor een lach en een traan en een grote verbondenheid onder deelnemers en publiek. Volgens initiatiefneemster Elvira den Hertog was het een groot succes: "We hopen hier een structureel evenement voor dit goede doel in Nijmegen van te maken!".

Volwassenen legden een route van 1500 meter af. Voor kinderen was er een parcours van 500 meter. De totale opbrengst loopt nog steeds op. Er wordt nog een veiling gehouden met gesigneerde sport items waaronder een shirt van Wesley Sneijder, een basketbal die gesigneerd is door basketballer Kobe Bryant en een paar gesigneerde schoenen van Dafne Schippers. Ook kan er nog steeds gedoneerd worden via de website https://nijmegen.swimtofightcancer.nl.