Afbeelding
Foto:

Appelpluk- en kijkdag De Bongerd in Gendt

GENDT - Zaterdag 22 september wordt in de oude bongerd aan de Waalbandijk in Gendt in de ochtend weer door vrijwilligers gewerkt in de bongerd. Ook is er dan de gelegenheid om appels te plukken.

Sinds enkele jaren is deze bongerd door een groep vrijwilligers in beheer genomen en getransformeerd tot een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen de bongerd onderhouden. De bongerd is open voor iedereen om appels te plukken, langsfietsende toeristen kunnen genieten van de rust op de daar aanwezige bankjes.

Dit jaar is er met behulp van een bijdrage van Burendag gekozen voor het in eigen beheer maken van een bijpassende tafel. Deze wordt de 22e in de ochtend geplaatst. Ook worden er stroken aangelegd waar in het kader van het project 'Lingewaard in het groen' bloemenmengsels worden ingezaaid om meer bijen en andere insecten te lokken.

"Komt u gerust even kijken in de ochtend van 9.00-12.00 uur. De vrijwilligers zijn aan het werk, er zijn ladders beschikbaar om Lemoenen (een vroege goudreinet) of Laxtons superbe-appels (handappel) te plukken. Opgeven om deel te nemen aan de werkzaamheden zoals het snoeien in de winterperiode kan dan ook. Verdere informatie kunt u krijgen bij Maarten Peters, 06 46486219."