Afbeelding
Foto:

Ingezonden brief

Burgemeester laat marktkooplieden in de 'kou' staan.

Wij als marktkooplieden willen graag reageren op het artikel over het parkeren op de markt in Hét GemeenteNieuws van 12 september. Na diverse bezwaarschriften ingediend te hebben bij de Gemeente Lingewaard, die besluit dat wij onze voertuigen niet meer bij onze kraam mogen parkeren terwijl dit al sinds dag en jaar is toegestaan.

Er werd geschreven dat de commissie voor advies en bezwaarschriften het college van burgemeester en wethouders gelijk heeft gegeven en dat het parkeerprobleem op de markt
in Bemmel al jaren speelt. Er is in Bemmel nooit een parkeerprobleem geweest. Deze wordt veroorzaakt door de gemeente. Wij staan op een plein.
Onze voertuigen staan niemand in de weg, ze bieden veiligheid, bescherming bij weersinvloeden en de voorraad is zo gepakt. De commissie heeft de gemeente echter geadviseerd om het beleid aan te passen zodat een ontheffing verleend kan worden en wij onze voertuigen gewoon bij onze kraam kunnen houden. Wij hebben geprobeerd contact op te nemen met de Burgemeester en Wethouder, maar wij kregen meerdere malen geen gehoor.
Klanten geven aan het besluit niet te begrijpen voor de middag op de donderdagmarkt en dat de gemeente blij moet zijn dat er nog fijne marktkooplieden staan. Met een simpele aanpassing in de marktverordening is het probleem opgelost op de Bemmelse donderdagmarkt.
Graag nodigen wij via deze weg de burgemeester uit om eens op de markt de situatie te komen bekijken.