Podium Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden Vrouwen
Podium Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden Vrouwen Foto:

Wielerspektakel Bemmel

levert Nederlands kampioenen!

BEMMEL - Voor dag en dauw trokken de goed getrainde tijdrijders van de gemeente Lingewaard naar Bemmel om de titel Lingewaards Kampioen Tijdrijden in de wacht te slepen. De individuele rit over 11 km viel bij de niet licentiehouders ten prooi aan Hendrik Venema, knap gevolgd door Verzetje renner Julius Jansen. Annemiek Visser was de snelste dame bij de rit in lijn.

Hierna was het de beurt aan de tijdrit kanonnen van de categorie Masters. Wat we opnieuw hebben geleerd, is dat leeftijd niets zegt over persoonlijke fitheid én snelheid. Met gemiddelde snelheden tussen 45 en 47 km/u over 21 km leverde dit de de NL kampioenen: Bert Bakker (60+), Edwin Ophof (50+), Bas Canoy (40+), Ruben Tolkamp (30+), Larissa Drysdale (Vrouwen 30+).

De enorme snelheden werden afgewisseld met de Dikke Banden Race. De jeugdige talentjes tussen 7 en 12 jaar wakkerde het enthousiasme in het publiek verder aan. Chapeau voor: Daniël van Dijken, Rens Thomassen) en Melvin Tieniessen.

De amateurs 40+: Lokale kleppers Maarten Bremer en Michel Ahoud waren betrokken bij ontsnappingen. De strijd werd gewonnen door Arje de Waard. De recreanten bepaalden het slotstuk van de dag. Het lukte het 1 renner voorgoed weg te blijven. Het was weer Hendrik Venema die over het parcours vloog als ware het een tijdrit:een unieke prestatie! De sprint van het peloton werd binnengehaald door Johan van Kleef. Alle vrijwilligers werden namens T.W.C. 't Verzetje bedankt voor hun bijdrage!