Lopers ontmoeten Konics. (foto: Joost Klappe)
Lopers ontmoeten Konics. (foto: Joost Klappe)

Buitenmensen bewegen buiten

HUISSEN - Zondag 16 september was de officiële seizoenstart van de Loopgroep Huissen. Deze zondag verzamelden de buitenmensen zich tegen 08:30 uur in stadsboerderij De Korenmaat.

Ondanks het vroege tijdstip voor een zondag was de opkomst groot. Na een kop koffie of thee met een appelpunt gingen we bewegen. De activiteitencommissie had een fotopuzzeltocht voorbereid. Hierbij werd een route groepsgewijze hardlopend, wandelend of nordic walkend afgelegd op zoek naar een situatie die overeenkwam met een beschikbaar gestelde foto. De opdracht was om op dezelfde locatie dezelfde foto te maken.

De routes van 7 respectievelijk 10 km brachten de lopers in park Westerveld een geweldig mooi parcours. "De route voerde toevallig (?) langs de woning van trainer Henk, die ons verraste met een kop thee of water. Tegen 11:00 uur waren de groepen terug in de korenmaat. De activiteitencommissie van de Loopgroep Huissen had hier een lunch voor ons besteld, compleet met soep en een overheerlijke gehaktbal. Intussen werden de gemaakte foto’s beoordeeld op hun gelijkenis met de verstrekte foto door de jury. Deze kon geen keuze maken tussen twee teams die daarmee gelijk eindigden als winnend team. Om 12:00 uur toog iedereen goed gemutst huiswaarts: het nieuwe seizoen was geopend!"

"Buitenmensen bewegen buiten in weer en wind. Wij zijn buitenmensen die met de wind in de haren op weg zijn naar een grotere fitheid en daarvoor hardlopen, sportief wandelen of Nordic walken. Ben je ook een buitenmens kijk op www.loopgroephuissen.nl, meld je aan en beweeg mee."