Lezing Historische Kring Huessen over 1944

HUISSEN - In het kader van de herdenking van het bombardement van 2 oktober 1944 vindt op dinsdag 2 oktober vanaf 19.00 uur een aantal activiteiten plaats. In de stadskerk worden dagboekfragmenten voorgelezen en kan worden geluisterd naar muziek.

Daarna worden het massagraf en het monument De Klok bezocht. Omstreeks 20.30 uur wordt een interview getoond met mevrouw Christien Nijhuis-Vermaas In de voormalige raadszaal aan de Lange Kerkstraat. Hans Hoen heeft samen met Ton van Bon op 1 november 2017 mevrouw Christien Nijhuis-Vermaas geïnterviewd. Zij geeft een indringend beeld van wat haar en haar familie is overkomen tijdens die bange dagen vanaf 17 september 1944.

Het interview wordt afgewisseld met authentieke filmbeelden en foto’s zodat de bezoeker in woord en beeld een indruk krijgt van de verschrikkingen die in Huissen hebben plaatsgevonden in het najaar van 1944. Mevrouw Christien Nijhuis-Vermaas (92 jaar) woont al meer dan veertig jaar in Deventer en zal die avond ook aanwezig zijn.

De film is gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de Historische Kring Huessen en begint rond 20.30 uur in de voormalige raadszaal aan de Lange Kerkstraat.

Jong Sebastianus bij JeugdTaptoe

BEMMEL - Op zaterdag 8 september mocht Jong Sint-Sebastianus optreden tijdens de 45e taptoe van Eska Bemmel, die dit jaar 60 jaar bestaan. Omdat dit een jubileumjaar is voor Eska was er ook een Jeugdtaptoe georganiseerd.

"Bij aankomst in De Kinkel in Bemmel werden we hartelijk ontvangen door de medewerkers van Eska. Na het opbouwen van onze instrumenten gingen we inspelen en daarna samen met de leden van Jong Juliana het Wilhelmus oefenen. Na het inspelen gingen we ons klaarmaken voor ons optreden en liepen we marcherend naar het mooi versierde taptoe terrein. Daar mochten wij met onze show 'Er was eens…' de muzikale opening van deze geslaagde middag doen. Na onze show, die met een mooi applaus werd ontvangen door het aanwezige publiek, werd de middag vervolgd door de muzikale klanken en verassingen van jeugdshowkorps Urk, Jong Juliana uit Amersfoort en jong KTK uit Kampen.

Al deze jongeren bij elkaar en verschillende soorten muziek en shows maakten er een geslaagde middag van waarvan wij al Jong Sint-Sebastianus erg hebben genoten en met zijn allen een erg leuke en gezellige middag hebben gehad. Na afloop van de taptoe hebben we samen met de show- en marchingband van Sint-Sebastianus nog een mooie streetparade mogen lopen door Bemmel met een speciale vendelhulde nog voor de bewoners van verzorgingshuis Liduina en verpleeghuis De Lingehof. Het publiek daar genoot overduidelijk van onze muziek en de vendelhulde door de vendeliers van Jong Sint-Sebastianus."