Bezoek dolfinarium. (foto: Nicoline)
Bezoek dolfinarium. (foto: Nicoline)

Zonnebloem Gendt

bezoekt Dolfinarium

GENDT - Een gewone doordeweekse maandag werd eens totaal iets anders voor onze gasten. We stapten vroeg in de morgen in de bus om de dolfijnen te gaan bezoeken in het dolfinarium. De chauffeur stuurde de bus dwars over de Veluwe en wist ons van alles te vertellen over wat we tegen kwamen onderweg.

Bij het dolfinarium aangekomen stapten onze gasten in een rolstoel, achter de rollator of aan de arm naar het restaurant waar we werden ontvangen met lekkere koffie met appelgebak. Daarna hadden we even tijd om op ontdekkingsreis te gaan door het park. Er werden allerlei shows/ uitleg gegeven. Er was ook een bassin waar je de roggen en kleine haaien aan kon raken. Dat is een hele ervaring kan ik zeggen.

Na de lunch konden we nog even verder op onderzoek uit, maar natuurlijk sloten we af met een dolfijnenshow. Allereerst was er een soort quiz met allerlei vragen over de dolfijn en daarna barstte de show los.

Natuurlijk konden we de terugreis vanuit Harderwijk niet aanvaarden zonder nog een bezoek te brengen aan een viswinkel waar we nog even paling hebben gehaald. Zo kon een gewone doordeweekse maandag ineens veranderen in een speciale dag.