Eerste repetitie BOS. (foto: Helma Visscher)
Eerste repetitie BOS. (foto: Helma Visscher)

Kick-off seniorenorkest BOS

HUISSEN - 20 september was de kick-off van het Betuws orkest voor senioren, kortweg BOS.

Het orkest met hout en koperblazers, toetsenisten, slagwerkers en bespelers van snaarinstrumenten telt inmiddels ruim dertig leden en krijgt binnenkort de status van vereniging. Afhankelijk van de bezetting krijgt het orkest een eigen klankkleur met een breed en voor iedereen toegankelijk repertoire met op maat gemaakte arrangementen, hiervoor staat orkestleider Rudy Bhömer garant.

De eerste indruk van zowel muzikanten als orkestleider was onverdeeld positief, er zit veel muzikaliteit en toekomstmuziek in het orkest. Gestart wordt nu met het opbouwen van repertoire waarna optredens bij passende gelegenheden zal volgen. Inmiddels is BOS ook op facebook te volgen onder de naam 2018bos. Muzikanten kunnen zich overigens nog steeds aanmelden via seniorenorkest.betuwe@gmail.com.

Moedig deze sportieve dames aan....

HUISSEN - Moedig deze sportieve dames aan.... en wordt er zelf misschien ook één. Al drie jaar trainen deze dames, waarvan we de leeftijd natuurlijk niet bekend maken (door het trainen lijken ze jonger, maar ze zijn toch echt allen al de veertig voorbij) elke dinsdagavond bij Jonge Kracht.

En ze spelen ook steeds vaker oefenwedstrijden tegen leeftijdgenoten. Dinsdag 9 oktober om 20:30 uur speelt Jonge Kracht VR35+ op hun eigen terrein aan de Bloemstraat tegen hun leeftijdgenoten van vv Dieren. Een mooie gelegenheid om eens te kijken wat vrouwenvoetbal op deze leeftijd inhoudt. En word je enthousiast van hun strijdlust en teamspirit? We kunnen nog speelsters gebruiken, je kunt altijd een keer vrijblijvend meetrainen, op een dinsdag van 20.30 tot 21.30 uur.

Er wordt gerekend op veel support, natuurlijk van heren, maar vooral van dames die willen kennismaken met vrouwenvoetbal.