Repetitie-moment. (foto: Maurice Gemmeke)
Repetitie-moment. (foto: Maurice Gemmeke)

Ingezonden brief

Het LWMK in de problemen?

In de jongste uitgave van Hét GemeenteNieuws van 3 oktober stond een artikel over het aanstaande, niet geringe, 100-jarige jubileum van het Lingewaards Mannenkoor. Opgericht in 1919 dus.

Maar ook de voortdurende zoektocht naar jonge mannen met tenorstemmen werd belicht. Maar we mogen niet discrimineren op leeftijd, daarom nodigen we alle mannen uit die nu nog vastgeplakt zitten aan pluche of leer, een keer mee te komen zingen op dinsdagavond in Het Stedium, Muntstraat 10 te Huissen. Stoute schoenen aantrekken mag ook! Je bent welkom van 20:00 uur tot en met derde helft.

Maar nu de serieuze kant van dit stukje. Uw scribent kreeg dinsdagmiddag 9 oktober al een paar telefoontjes en ’s avonds bij de koorrepetitie een hoop commotie over zich heen.

Wat is hier aan de hand? De bijgeplaatste foto blijkt een foto van een dameskoor te zijn! Da’s dus niet goed, want ze heten al bijna een eeuw 'Lingewaards Mannenkoor'. Het schaamrood vloog me naar de kaken. Nu kan ik wel allerlei smoezen bedenken waar het fout is gegaan, maar ik kan ook ruiterlijk toegeven dat ik het fout het gedaan. Bij deze dan: “Ik heb het fout gedaan! Duizend excuses erbij aan alle belanghebbenden en dan moet het maar klaar zijn!”. Als je mee wilt zingen bel de secretaris, Theo Vermaas op 026 3257408. En voor klachten bel Hans Koster op 06 53966931. (Nu nog proberen een goede foto erbij te plakken!)

Hans Koster