Afbeelding
Foto:

Over bombardementen op Doornenburg en regio


Presentatie Historische Kring Doornenburg

DOORNENBURG - Op dinsdag 6 november verzorgt de Historische kring Doornenburg een presentatie over de tweede wereldoorlog bombardementen op Doornenburg en omgeving.

H. Land geeft een presentatie over bombardementen op Doornenburg en omgeving in de tweede wereldoorlog. Hij is bergingsdeskundige van beroep (op het gebied van scheepvaart) met een grote passie voor alles wat met bommen en bombardementen te maken heeft. In de loop der jaren heeft hij een database van duizenden documenten en filmfragmenten over dit onderwerp verzameld en geanalyseerd. Ook heeft hij in dit kader meegewerkt aan een aantal projecten.

Zijn naam stond vermeld in een aantal publicaties in de Gelderlander van maart 2015, 70 jaar na het bombardement in Doetinchem op 23 maart 1945. Tot dan, wist niemand wie de uitvoerder van dat bombardement was, maar Land kon met het resultaat van zijn onderzoek aantonen dat het de Amerikaanse luchtmacht was.

Er is al vaker iets over bombardementen op onze omgeving geschreven, maar Land weet veel onopgemerkte details en verbanden te leggen, die tot dusver onbekend waren.

De avond staat gepland op dinsdag 6 november om 19.00 uur in het ontmoetingscentrum in Doornenburg Kerkstraat 3. Met als eerste een ledenvergadering gevolgd door een korte pauze. In het tweede deel (om 19.45 uur) zal de presentatie WO 2 bombardementen plaatsvinden.

Toegang is voor leden gratis. Ook niet-leden zijn welkom tegen een vergoeding van twee euro per persoon.