Afbeelding
Foto:

Ingezonden brief

Karton weg, piepschuim blijft

Aan milieu kan niet genoeg aandacht worden besteed. Op wereldschaal maar ook om de hoek, in Lingewaard. Alle beetjes helpen, en daarom is het goed dat bijvoorbeeld oud papier wordt opgehaald. Hergebruik maakt de kap van bomen overbodig. Goed voor de lucht.

Lof dus voor onze papier-ophalers. Maar - die moeten wel verder kijken dan hun neus lang is! Want wat ze vorige week achterlieten op het Ulkenpad in Huissen, is bepaald niet milieuvriendelijk.

Buurtbewoners die niets van milieuzorgen (willen?) weten, hadden verpakkingen van grote nieuwe aankopen buitengezet. Kartonnen dozen, met daarin helaas nog piepschuim. Dom, dom! Maar dat was de papierploeg ook. Die nam het karton graag mee, maar haalde er eerst het piepschuim uit. En deponeerde dat in de struiken!

Daar bleef het liggen totdat dinsdag de gealarmeerde gemeente opdraafde. En de troep meenam. De schade bleef beperkt tot wat afgebrokkelde stukjes kunststof op straat. Maar het had, bij minder vriendelijke weersomstandigheden, veel erger gekund. Dankzij gemakzucht, en niet goed nadenken. Samen met winstbejag, de grootste bedreigingen voor aarde en milieu – dus voor het leven van komende generaties!!

J. Durant