Het asfalt in de Nijmeegsestraat rust op onvoldoende fundering. (foto: Sjaak Veldkamp)
Het asfalt in de Nijmeegsestraat rust op onvoldoende fundering. (foto: Sjaak Veldkamp)

Grondige wegreconstructies

in Bemmel en Gendt

BEMMEL/GENDT – Lingewaard besteedt volgend jaar ruim een miljoen euro aan twee gelijksoortige forse wegreconstructies in Bemmel en Gendt.

In Bemmel moet de Wardstraat tussen de Leemkuilselaan en Willem Jansenstraat op de schop. De reden is volgens de gemeente de toegenomen verkeersbelasting in combinatie met het aflopen van de levensduur van de fundering. In de begroting 2019 is een budget opgenomen van 660.000 euro. De werkzaamheden staan gepland voor 2019.

De Nijmeegsestraat in Gendt moet ook stevig onder handen worden genomen. Ruim een halve eeuw geleden was de belangrijke ontsluitingsweg een klinkerweg. Bij het aanbrengen van asfalt is blijkbaar onvoldoende aandacht geschonken aan een stevige fundering. Uit boringen is namelijk gebleken dat onder een groot deel van het asfalt geen degelijke fundering aanwezig is.
De Nijmeegsestraat vertoont over het hele traject veel schades. De gemeente ziet af van reparaties in ruil dat zowel het asfalt als de matige fundering vervangen moeten worden. De kosten zijn begroot op 550.000 euro. In het vierde kwartaal van volgend jaar wordt met de klus begonnen.

Volgend jaar komen in Gendt meer wegen voor groot onderhoud in aanmerking. Op de rol staan Hogeveld, Hemelstraat, Munnikhofsestraat en de Kruisstraat vanaf de rotonde richting Smidstraat.

Voor groot onderhoud aan bestratingen van fietspaden komen in aanmerking de Gildestraat, Schoutstraat en Langakker.