Het Hoog maakt zich zorgen...

BEMMEL - Woensdag 17 oktober waren ruim dertig verontruste buurtbewoners aanwezig tijdens de bijeenkomst van Wijkplatform (WPF) Het Hoogste Belang in basisschool De Borgwal.

In een brief van 1 oktober zijn de buurtbewoners op de hoogte gesteld van de uitkomsten van de verkeersstudie ontsluiting Houtakker II van adviesbureau Goudappel Coffeng.

Er zijn drie varianten onderzocht:

– Geen aansluiting van bedrijventerrein Houtakker op de Karstraat

– Selectieve aansluiting (alleen voor transportbedrijf Derks en voor de brandweer)

– Volledige aansluiting Houtakker II op de Karstraat

Goudappel Coffeng heeft volledige aansluiting, als voorkeur in het rapport aangemerkt. Tijdens de WPF bijeenkomst spraken de bewoners hun grote zorg uit over deze variant. De belangrijkste zorgen zijn onder andere veiligheid, geluidsoverlast, milieu en toename van verkeer. De optie van een selectieve aansluiting (alleen voor transportbedrijf Derks en voor de brandweer) lijkt de aanwezigen de beste variant.

De gemeente stelt iedereen in de gelegenheid vóór 30 oktober te reageren op de uitkomsten van de verkeersstudie. Als ondersteuning hebben wij op www.hoogstebelang.nl een brief geplaatst, die men kan downloaden en desgewenst kan aanpassen. Reacties kan men mailen aan gemeente@lingewaard.nl of per post sturen aan Gemeente Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel, met als onderwerp 'Verkeersstudie ontsluiting Houtakker II'. Via de website wordt men op de hoogte van de ontwikkelingen gehouden. Mocht men naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben dan kan men bellen met de voorzitter van Wijkplaform Het Hoogste Belang, de heer Hans Duifhuizen: 06 20078828.

Woensdag 7 november is de volgende vergadering. Deze staat voornamelijk in het teken van de speeltuintjes en groenvoorziening in de wijk. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.