Afbeelding
Foto:

Hoogste aantal toerkilometers bij Bemmelse wielervereniging

Gerrit Prinsen verbreekt oud record

Het draait in de wielerwereld natuurlijk niet alleen om de Tom Dumoulins, Peter Sagans en/of Annemiek van Vleutens. Recreatief wieleren is de basis. Zeker in de regio. En laat Bemmel nou de grootste wielervereniging van de Betuwe herbergen; TWC 't Verzetje. Verbreekt lid Gerrit Prinsen onlangs nog een aloud record ook.

De recreatief renners van Toer- en WielerClub 't Verzetje maken ieder jaar een ranking van het aantal gereden toerkilometers binnen de vereniging. Zo ook voor het huidige seizoen 2017/2018, dat loopt van 1 oktober tot 30 september en dus net ten einde is gekomen. Het record stond al sinds 1990 op 16.080 kilometers. Na het opmaken van de ranking is gebleken dat het 28 jaar oude record (eindelijk) is verbroken. En wel door Gerrit Prinsen uit Huissen. Die overigens zelf het vorige record vestigde in 1990.

Hij heeft de lat nu een stuk hoger gelegd, namelijk op 16.665 kilometers. Namens de redactie van Hét Gemeentenieuws / Spot op Sport, van harte. Een prestatie van formaat. Wielerfanaat Prinsen is al sinds 1984 lid van 't Verzetje, de club die al 43 jaar bestaat en de grootste van de Betuwe is (lees: meeste aantal leden heeft). ,,Ik reed jarenlang wekelijks wedstrijden, maar heb me de laatste tijd met name toegelegd op het recreatief rijden van tochten in binnen- en buitenland.''

Parijs-Roubaix

In zijn 'wedstrijdjaren' behaalde Prinsen onder meer een eerste plek bij het Kampioenschap van Gelderland ('En dus de rood-wit-blauwe kampioenstrui'). ,,Ook reed ik de zogenoemde A-klassiekers, waaronder twee keer Parijs-Roubaix, de Ronde van Lombardije, de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en elf keer Luik-Bastenaken-Lui. Maar nog veel meer, zoals Gran Fondo's. ''Dat zijn lange afstandwedstrijden op de weg. ,,Zoals La Marmotte, die ik twee keer reed.'' De prijzenkast van Prinsen puilt uit met bokalen, bekers, vaantjes en shirtjes.

Het nieuwe record is toch zeer aansprekend. Zeker als je weet dat het schier onoverbrugbaar voor zijn clubgenoten lijkt. Want op de tweede plaats volgt Kees van den Heuvel met 'maar' 9080 kilometers. Op plaats drie al de eerste vrouw; José Peters (met 8340). Felix Helmich (6875) en Eric Bouwmeister (6240) completeren de top5.

Bij de junioren reed Bram Gerritsen het afgelopen seizoen het hoogste aantal toerkilometers bij elkaar, namelijk 5175. Hij staat eenzaam aan top, want tweede werd Tycho Jansen met 2130. Derde, vierde en vijfde werden respectievelijk Fleur Martens (1405), Melvin Tiemessen (1195) en Jordi Jansen (1090). (www.twctverzetje.nl)

Van FC De Vette Ketting tot De Moraal

Behalve 't Verzetje in Bemmel zijn er nog meer wielerclubs in Lingewaard en Overbetuwe. Zoals: FC De Vette Ketting – Huissen/Angeren,

(www.facebook.com/FC-De-Vette-Ketting), De Paddepoelrijders - Angeren/Huissen

(Geen site of Facebook-account bekend), WTC De Betuwe – Driel

(www.wtcdebetuwe.nl), Lingetrappers – Gendt (https://lingetrappers.wordpress.com/), TC De Moraal – Elst (www.tcdemoraal.nl).