Afbeelding
Foto:

Deelneemsters gezocht

voor kunstproject met

Nieuwe Nederlanders!

BEMMEL - Open Academie Lingewaard in Bemmel start binnenkort met een bijzonder kunstproject: Samen Uit, Samen Thuis. Zij werkt hiervoor samen met ontwerpster en handlettering-specialiste Ingeborg Kaandorp van 'Bij Ingeborg'.

Het gaat een bijzonder project worden! Gedreven door nieuwsgierigheid naar en oprechte interesse in de moeders van vluchtelingengezinnen, gaat Ingeborg op zoek naar hun verhaal. Wat drijft deze dappere vrouwen? Wat hebben zij meegemaakt, wat is hun talent en hoe kunnen zij hun nieuwe Thuis nog mooier maken? En waarom zien we ze zo weinig? Deze zoektocht wordt verrijkt met de gelijkwaardige deelname van autochtone vrouwen uit Lingewaard. Met het samenbrengen van deze dames wil Ingeborg bruggen bouwen, wederzijds begrip stimuleren en deze fantastische vrouwen een 'podium' geven!

Het project is opgebouwd uit circa zes wekelijkse bijeenkomsten van twee uur en start op vrijdag 9 november om 10.00 uur. Er wordt onder begeleiding gewerkt vanuit conversatie, handlettering, fotografie en mixed media en dit alles gaat uitmonden in een prachtige expositie!

Er is nog plaats voor een aantal creatieve en enhousiaste deelneemsters, zowel Nederlandse als 'Nieuw-Nederlandse'. Voor meer info of aanmelden: mail naar welkom@bijingeborg.nl. Er is subsidie verleend, daarom is de deelname gratis, maar niet vrijblijvend!